Bestellen & bezorgen

Hier vind u alle informatie met betrekking tot Bestellen & bezorgen. Contact met de klantenservice van de leverancier Sohome is mogelijk via deze pagina.

 
 • Wat zijn de verzendkosten?

  Bestellingen bij Sohome van minimaal € 50,- worden gratis thuisbezorgd in Nederland & België. Bij bestellingen onder € 50,- rekenen we € 7,95 verzendkosten.

 • Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

  Na het plaatsen van je bestelling heb je per mail een bestelbevestiging ontvangen. In deze mail staat bij ieder artikel de verwachte levertijd. Uiterlijk op de laatste dag voor het verstrijken van de genoemde levertijd, ontvang je van ons per mail een verzendbevestiging met verdere informatie over de bezorging.

  Als je meerdere artikelen hebt besteld, dan wordt jouw bestelling verstuurd zodra alle artikelen beschikbaar zijn. In dat geval moet je dus het artikel met de langste levertijd als uitgangspunt nemen. Soms is op verzoek een deellevering ook mogelijk. Dit kun je aanvragen via een e-mail naar de klantenservice.

  Is de genoemde levertijd verstreken en heb je nog geen verzendbevestiging van ons ontvangen? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

 • Kan ik mijn bestelling later laten leveren?

  Ben je nog aan het verbouwen of heb je de sleutel van je nieuwe huis nog niet? Geen probleem. Wij slaan jouw artikelen gratis voor je op totdat je ze wilt ontvangen.

  Als je van deze dienst gebruik wilt maken, neem dan contact op met onze klantenservice na het plaatsen van jouw bestelling. Graag ontvangen we (een indicatie van) de gewenste leverdatum.

 • Ik woon op een van de Waddeneilanden. Kan ik een bestelling plaatsen?

  Natuurlijk ben je van harte welkom om je bestelling bij ons te plaatsen tegen dezelfde voorwaarden. Houd er wel rekening mee dat de levertijd in de meeste gevallen iets langer zal zijn, omdat we de bezorging op de Waddeneilanden moeten uitbesteden aan een speciale vervoerder.

 • Kan ik zakelijk / als bedrijf bestellen?

  Natuurlijk kan dat. Je kunt je bestelling plaatsen onder je bedrijfsnaam en ontvangt dan altijd een gespecificeerde factuur. Heb je specifieke wensen, zoals een groot aantal artikelen of projectmatige inkoop? Neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

 • Kan ik als bedrijf vanuit België zonder BTW bestellen?

  Jazeker kan dat. Als je een geldig Belgisch BTW-nummer opgeeft bij het afrekenen, vervalt de Nederlandse BTW automatisch. Bestel je namens een bedrijf in een ander land dan België? Geef via een mail aan onze klantenservice je bestelling door, inclusief je BTW-nummer, bedrijfsnaam en adresgegevens. Wij zorgen dan voor een aangepaste factuur zonder Nederlandse BTW.

 • Ik woon in het buitenland (niet in Nederland of België), maar ik wil wel iets bestellen. Kan dat?

  Helaas, wij leveren momenteel alleen in Nederland en België. Woon je in het Duitse grensgebied? Dan is levering vaak wel mogelijk. In dat geval kan je het best even contact opnemen met de klantenservice.

 • Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de bestelde artikelen, maken wij gebruik van twee soorten bezorgdiensten:

  Kleine artikelen: pakketdienst (DPD)

  Kleinere artikelen zoals lampen, klokjes of plaids versturen wij met de pakketdienst (meestal DPD, soms DHL of PostNL). Op de avond van verzending ontvang je van ons een e-mail met de Track & Trace informatie. Hiermee kun je heel makkelijk de verzending volgen en vaak is het verwachte levertijdstip al aangegeven.

  Ben je niet thuis om je bestelling in ontvangst te nemen en is bezorging bij de buren ook niet mogelijk? DPD bezorgt je pakket na de eerste bezorgpoging bij de dichtstbijzijnde Pickup Parcelshop. Met ruim 1500 Pickup Parcelshops in de Benelux, is er altijd een bij jou in de buurt. Op het niet-thuis-bericht, dat de chauffeur bij je thuis achterlaat, lees je waar je je pakket kunt ophalen.

  Grote artikelen: op afspraak door onze transporteur

  Grotere artikelen (zoals stoelen, banken, kasten) die niet met de pakketdienst mee kunnen of daarvoor te kwetsbaar zijn, worden door onze gespecialiseerde transporteur bij je thuisbezorgd. Wanneer je bestelling klaar staat ontvang je per mail een bezorgkalender waarmee je zelf een bezorgdatum kunt kiezen. Op de avond vóór de gekozen bezorgdatum ontvang je een tijdvak van maximaal 3 uur zodat je weet hoe laat je de bezorging kunt verwachten.

  De transporteur bezorgt op maandag t/m zaterdag (alleen overdag).

  Je bestelling wordt bezorgd tot aan de voordeur van het afleveradres, op de begane grond. Woon je op een etage / bovenwoning? Dan bezorgen we alleen bij jouw voordeur als deze goed bereikbaar is met een lift én het bestelde artikel in de lift past.

  Artikelen worden niet uitgepakt of gemonteerd. Heb je aanvullende wensen voor de bezorging? Neem dan vooraf even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Tip: Bij het afronden van je bestelling kun je een alternatief afleveradres opgeven. Zo kun je het pakket bijvoorbeeld op je werk laten bezorgen.